شباب ستار

شباب ستار

شباب ستار| اغاني | العاب | مسلسلات | مهرجنات| لوبات| برامج دجي | فلاتر| بروجكتات|افلام عربي-افلام اجنبي-افلام هندي-اغاني عربي-اغاني-اجنبي-برامج كاملة-العاب-نغمات-سيمزات-خلفيات-شات-رسائل-مطبخ حواء-gemes-movies-photo-flash-اكوادcss-اكوادthml-تقنيات
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
أهلا بك من جديد يا زائر آخر زيارة لك كانت في 1/1/1970
آخر عضو مسجل hamada hameed فمرحبا به


هذه الرسالة تفيد أنك غير مسجل .

و يسعدنا كثيرا انضمامك لنا ...

للتسجيل اضغط هـنـا

إرسال موضوع جديد   إرسال مساهمة في موضوعشاطر | 
 

 طريقة عمل البط

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
el-shab7-tauson
المدير العام

المدير العام


.:
عدد المشاركات: 3017
تاريخ التسجيل: 21/02/2011
الموقع: shbab-star.yoo7.com
العمر: 19

مُساهمةموضوع: طريقة عمل البط   30/4/2011, 1:04 am

طريقه عمل البط

المقادير



البصل المبشور او المقطع خشن ( حسب الرغبه)

ملعقه صغيره كمون لان الكتير منه يجعل البصل ( مر )

فلفل وملح وشويه زيت

مستكه وحبهان وورق لورى

الطريقه:


* نغسل البطه كويس من الداخل والخارج ونغسلها بالملح والدقيق والماء . ( علشان تبقى ريحتها حلوة )

طريقه البط
* نضع ماء على النار يكفى لسلق البطه

* البصل + الكموت + الفلفل + ملعقه صغيره ملح وشويه زيت وندعكهم مع بعض ونحشى البطه بيها وبعدين نبدأ بأستعمال ( ونقفل الفتحه اسفل البطه جيدا)

* نحاول نتبل البطه من الخارج بالخلطه السابق
طريقه البط
* عند غليان الماء نضع البطه على وجهها فى الماء الى ان تنضج

* نضع ورق اللورى فى الماء وشويه ملح صغيرين ولانكتر الملح الا عند نضوج البطه لكى تستمر فى النضج

* نضع الباقه المعطره زى قشره صغيره من قشر الليمون والزعتر الاخضر والقرنفل والقرفه وهذا الاشياء تربط مع بعضها بخيط او توضع فى شاشه لتسهل عمليه انتشالها بعد اداء المهمه( وهذه الباقه فى حاله استخدام الشوربه للشراب فقط اما عندما نستخدمها للملوخيه فلا نضع شىء غير ورق اللورى (وهذا لكى لاتتغير نكهة الملوخيه اللى احنا متعودين على طعمها


* نتأكد من نضج البطه

* ننشل البطه وننشل الباقه المعطره نقسم الشوربه للارز وجزء للشوربه ونبدأ بتشويح الشوربه بالمستكه والجبهان بقليل من الزبده نضه الجبهان والمستكه وبعدين لما تسخن نضع الشوربه وده بيبق رائحته جميله


* ندهن البطه بالليمون والفلفل والملح ونضعها تحت الشوايه

* نضع الشوربه(جزء الارز على النار يغلى ثم نضع عليه الارز والملح جسب الرغبه ونتركه ينضج

* نقوم بغرف الارز ونزينه بالبطه وبجانبهم الملوخيه ونبدأ بالشوربه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://shbab-star.yoo7.com
miki




.:
عدد المشاركات: 35
تاريخ التسجيل: 04/07/2011
العمر: 14

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   4/7/2011, 1:53 pm

شكرا ع الموضوع الاكثر من رائع

تقبل ي مروري

تحياتي ميكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
el-shab7-tauson
المدير العام

المدير العام


.:
عدد المشاركات: 3017
تاريخ التسجيل: 21/02/2011
الموقع: shbab-star.yoo7.com
العمر: 19

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   11/7/2011, 10:43 pm


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://shbab-star.yoo7.com
 

طريقة عمل البط

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شباب ستار ::  :: -
إرسال موضوع جديد   إرسال مساهمة في موضوع