el-shab7-tauson
المدير العام
. : عدد المشاركات : 3017 تاريخ التسجيل : 21/02/2011 الموقع : shbab-star.yoo7.com العمر : 29
| موضوع: الملـــــــــــــــــوخية 14/8/2011, 12:41 am | |
| ملوخيه الشوربه: ملعقه صغيره ملح ربع ملعقه صغيره فلفل فصين مستكه وفصين حبهان
الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه
ثانيا مكونات الملوخيه:
ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف .. واتركيها حتى تتخلص من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة ) تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله تضاف الملوخية بعد تخريطها ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة ) طريقة عمل التقلية: بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة .... ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها
| |
|
sror
. : عدد المشاركات : 190 تاريخ التسجيل : 14/08/2011 العمر : 38
| موضوع: رد: الملـــــــــــــــــوخية 25/8/2011, 6:17 am | |
| يـــــــــــسلموو على طــــــرحك الموضوع الرائع
الله يعطيك العافيه
كــــــــــل الود | |
|
el-shab7-tauson
المدير العام
. : عدد المشاركات : 3017 تاريخ التسجيل : 21/02/2011 الموقع : shbab-star.yoo7.com العمر : 29
| موضوع: رد: الملـــــــــــــــــوخية 10/9/2011, 4:24 am | |
| | |
|
fareed tauson
مؤسس الموقع
. : عدد المشاركات : 3039 تاريخ التسجيل : 15/10/2010 الموقع : منتدي شباب ستار العمر : 29
| موضوع: رد: الملـــــــــــــــــوخية 22/9/2011, 11:30 am | |
| | |
|