el-shab7-tauson
المدير العام
. : عدد المشاركات : 3017 تاريخ التسجيل : 21/02/2011 الموقع : shbab-star.yoo7.com العمر : 29
| موضوع: الفتة المصرية بالخل والثوم 3/4/2011, 3:09 am | |
| [center]الفتة المصرية بالخل والثوووووم
المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم - ارز -عيش (خبر محمص بالفرن)
صلصه طماطم 1 حبه طماطم- 2فص ثوم مدقوق ناعم -1 ملعقه خل -2 بصل- 2ملعقه سمن
الطريقه نضع اللحم في وعاء علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في قدر اخر نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها
الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في وعاء صغير
من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من مرق اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل
عليها حسب الرغبه ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصناه فى الفرن واصبح لونه ذهبيا
احضري طبق عميق او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
ضعي الخبر في الصنيه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم
ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس
الوعاء التي تمت عمليه تسويه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم
قومي بتوزيع اللحمه في الصنيه واسكبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي صغيره قومي بتحمير الثوم وعند ما
يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصينيه علي الوجه
مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه تؤكل ساخنة
| |
|
ملك الاحزان
. : عدد المشاركات : 29 تاريخ التسجيل : 07/04/2011 العمر : 43
| موضوع: رد: الفتة المصرية بالخل والثوم 8/4/2011, 9:45 pm | |
| مواضيع مميزة شكرا علي الموضوع | |
|
el-shab7-tauson
المدير العام
. : عدد المشاركات : 3017 تاريخ التسجيل : 21/02/2011 الموقع : shbab-star.yoo7.com العمر : 29
| موضوع: رد: الفتة المصرية بالخل والثوم 10/4/2011, 2:32 am | |
| | |
|