طريقه عمل البط
المقادير
البصل المبشور او المقطع خشن ( حسب الرغبه)
ملعقه صغيره كمون لان الكتير منه يجعل البصل ( مر )
فلفل وملح وشويه زيت
مستكه وحبهان وورق لورى
الطريقه:
* نغسل البطه كويس من الداخل والخارج ونغسلها بالملح والدقيق والماء . ( علشان تبقى ريحتها حلوة )
طريقه البط
* نضع ماء على النار يكفى لسلق البطه
* البصل + الكموت + الفلفل + ملعقه صغيره ملح وشويه زيت وندعكهم مع بعض ونحشى البطه بيها وبعدين نبدأ بأستعمال ( ونقفل الفتحه اسفل البطه جيدا)
* نحاول نتبل البطه من الخارج بالخلطه السابق
طريقه البط
* عند غليان الماء نضع البطه على وجهها فى الماء الى ان تنضج
* نضع ورق اللورى فى الماء وشويه ملح صغيرين ولانكتر الملح الا عند نضوج البطه لكى تستمر فى النضج
* نضع الباقه المعطره زى قشره صغيره من قشر الليمون والزعتر الاخضر والقرنفل والقرفه وهذا الاشياء تربط مع بعضها بخيط او توضع فى شاشه لتسهل عمليه انتشالها بعد اداء المهمه( وهذه الباقه فى حاله استخدام الشوربه للشراب فقط اما عندما نستخدمها للملوخيه فلا نضع شىء غير ورق اللورى (وهذا لكى لاتتغير نكهة الملوخيه اللى احنا متعودين على طعمها
* نتأكد من نضج البطه
* ننشل البطه وننشل الباقه المعطره نقسم الشوربه للارز وجزء للشوربه ونبدأ بتشويح الشوربه بالمستكه والجبهان بقليل من الزبده نضه الجبهان والمستكه وبعدين لما تسخن نضع الشوربه وده بيبق رائحته جميله
* ندهن البطه بالليمون والفلفل والملح ونضعها تحت الشوايه
* نضع الشوربه(جزء الارز على النار يغلى ثم نضع عليه الارز والملح جسب الرغبه ونتركه ينضج
* نقوم بغرف الارز ونزينه بالبطه وبجانبهم الملوخيه ونبدأ بالشوربه